Varmepumper - VILLAVARME

Go to content
Varmepumpe - Fylkesoversikt
GOD ISOLASJON KREVER GOD VENTILASJON!
Nordmenn flest oppholder seg innendørs nesten hele dagen. For å unngå å utvikle luftveissykdommer og andre relaterte helseplager, er det svært viktig at inneklimaet er tipp topp.

Et sunt og godt inneklima er rett og slett nødvendig for at vi skal fungere optimalt i en moderne hverdag. Dersom inneklimaet er dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseplager som vil redusere livskvaliteten vår. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har
så mange som 1,4 millioner nordmenn luftveisrelaterte sykdommer
. Svært mange av sykdomstilfellene eller plagene blir forsterket av et dårlig inneklima – og inneklimaet kan også være en direkte årsak til at folk blir syke.

For å sikre et godt inneklima, er det helt avgjørende med energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft til boligen – og som samtidig fjerner gammel luft og gjenvinner varme.
Vannbåren gulvvarme uten rør i gulvet
Ener Produkt presenterer et produkt som tar vannbåren et skritt videre.

Best Board varmelist klarer det unike å avgi varmen i forholdet 80 – 90% strålevarme og 10 – 20% konveksjon. Ingen andre lavtemperatur systemer klarer dette.Best Board erstatter eller legges istedenfor den vanlige listen. Den kan også felles inn i veggen.

Vil du ha mer informasjon om denne unike løsningen kan du lese her, eller besøke vår Messestand. c03-26 på messen: BYGG REIS DEG 18.-21. OKTOBER

EN NYSKAPENDE ENERGILØSNING FRA

Krav til installatører


Nye krav til installatører
Nye regler stiller strengere krav til de som installerer varmepumpe. Dette gjelder alle varmepumper uansett størrelse. Er den som installerer din varmepumpe F-gass sertifisert?

Når du kjøper en varmepumpe skal både firmaet og personen som installerer anlegget være F-gass sertifisert. Norsk Varmepumpeforening advarer sterkt mot å installere varmepumpen selv, og minner om at dette er ulovlig med mindre man er F-gass sertifisert f.o.m. 1. september 2013.

Hva er F-gass
F-gass er samlebetegnelsen for gasser av typen HFK, de fleste varmepumper i boliger og mindre næringsbygg benytter denne gassen. Norge er gjennom EØS avtalen forpliktet til å følge regelverket som EU vedtok i 2006 for å redusere utslipp av HFK gasser. HFK gasser er drivhusgasser som bidrar til global oppvarming.

Hvor finnes gassen
I en varmepumpe er denne gassen samlet i en lukket krets og såfremt alt arbeid på anlegget blir utført av personer med rett kompetanse vil ikke denne gassen lekke ut i atmosfæren. En vanlig luft til luft varmepumpe inneholder rundt 1 kg av HFK gassen R410A, og et utslipp av dette tilsvarer et CO2 utslipp på 1,73 tonn.

Tette anlegg sikrer optimal drift
Når din varmepumpe blir montert av en montør med den rette kompetansen er du sikker på at du får god, stabil og økonomisk drift i mange år.

Du kan også ta kontakt med en av forhandlerne som er godkjent av NOVAP (Norsk varmepumpeforening).
© 2017 VILLAVARME.NO
Sentrumsgården, 6783 Stryn
Org nr: 917 537 208
Back to content